Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS  18.11.2024-22.11.2024

18.11.2024r.                                              PONIEDZIAŁEK

Śniadanie- kanapki z pasztetem drobiowym i warzywami (chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, pasztet z kurczaka zagrodowego (25g), pomidor malinowy (25g), górek kiszony (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa grochowa z warzywami (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), groch łuskany połówki (28g), ziemniaki (110g), pietruszka natka, *)3,7,  makaron „Shreka” (makaron pióra razowy (mąka pełnoziarnista z pszenicy durum) (59g), szpinak mrożony (49g), twaróg półtłusty (mleko, kultury fermentacji mlekowej) (18g), ser favita 12% (18g), czosnek świeży)1,3a, kompot truskawkowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek– gruszka ½, banan ½.

              19.11.2024r.                                              WTOREK

Śniadanie-kanapki z serkiem twarogowym z jajkami i warzywami (chleb „max corn” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, twaróg półtłusty (mleko, kultury fermentacji mlekowej) (20g)1, jajko ugotowane na twardo (15g)2, szczypiorek, rzodkiewka), papryka czerwona (25g), ogórek zielony (25g), herbata ziołowa (200ml), mleko (200ml)1.

Obiad-kasza kus-kus (50g)3, kolorowy kociołek (filet z kurczaka (115g), por, papryka czerwona (15g), kukurydza (15g), przecier pomidorowy (20g), *), kompot wiśniowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g)

Podwieczorek-mandarynka 1szt, melon.

              20.11.2024r.                                              ŚRODA

Śniadanie-jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (jajko 1szt)2, kanapki z serkiem śmietankowym almette i warzywami (chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b,11, serek śmietankowy almette (ser twarogowy, białka mleka, sól) (20g)1, kiełki, pomidor cherry (25g), ogórek kiszony (25g), herbata z imbirem (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.

Obiad-zupa rosolnik z warzywami i zacierką (porcje rosołowe drobiowe (20g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), zacierka jajeczna z kurkuma (mąka pszenna, woda, jaja płynne, przyprawa kurkuma) (20g), *)2,3a,7, ziemniaki z koperkiem (220g), bigos z kapusty mieszanej (kapusta kiszona (80g), kapusta biała (53g), mięso: karczek b/k (38g), kiełbasa śląska (24g), boczek „borowiaka” (14g), cebula, koncentrat pomidorowy 28-30% (4g), olej rzepakowy, *), kompot z czarnej porzeczki (mieszanka kompotowa leśna, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-kisiel truskawkowy z owoców mrożonych, wafle ryżowe (ryż brązowy, kasza gryczana biała, kukurydza, kasza jaglana)3.

 

 

              21.11.2024r.                                              CZWARTEK

Śniadanie-płatki orkiszowe (70g)3e na mleku (250ml)1, kanapki z pastą z zielonego groszku, warzywa (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, groszek zielony (35g), pietruszka natka, czosnek, oliwa z oliwek), pomidor cherry (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml).

Obiad-ziemniaki z koperkiem (220g), filet rybny pieczony (ryba miruna (140g), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże) (15g), jaja (10g), olej rzepakowy, *)2,3a,6, surówka z selera z jogurtem naturalnym (seler (60g), marchew (15g), jabłko (30g), żurawina suszona, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii) (20g)1,7,  kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot truskawkowy, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-banan ½, kaki ½.

              22.11.2024r.                                              PIĄTEK

Śniadanie-stół szwedzki: chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, bułka z ziarnami pieczywo mieszana pszenno-żytnie (50g)3a,3b, masło (5g)1, wędlina (25g), ser żółty (25g)1, sałata rzymska mini, pomidor cherry (30g), ogórek kiszony (30g), herbata z imbirem (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa pomidorowa z warzywami i makaronem zabielana mlekiem i śmietaną (porcje rosołowe drobiowe (19g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), pulpa pomidorowa (15g), koncentrat pomidorowy (9g), pietruszka natka, lubczyk, makaron z pszenicy durum (w kształcie ryżu) (15g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g) *)1,3a,7, racuchy drożdżowe z bananem i rodzynkami (mąka pszenna (25g), mąka orkiszowa (25g), jaja (11g), drożdże piekarnicze (3g), mleko, cukier wanilinowy, banan (30g), rodzynki, olej rzepakowy)1,2,3a,3e, kompot z czarnej porzeczki (mieszanka kompotowa leśna, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-jogurt „piątuś” (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, cukier, błonnik cytrusowy, ekstrakt wanilii, zagęszczony sok z cytryny, naturalny aromat, kultury bakterii mlekowych)(125g)1.

*przyprawy naturalne

WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

Skip to content